about

Al jaren had ik het idee om mijn familie stamboom uit te zoeken, maar omdat mijn vader niet meer wist van zijn grootvader dan dat hij Petrus heette en afkomstig was uit Rotterdam kwam kwam ik niet echt verder.
In de jaren 90 kwam ik via mijn werk in contact met Mw. de Hoog-Aubert en het gesprek kwam op onze achternamen die veel op elkaar leken.
Zij vertelde dat haar dochter een stamboom had die tot in 1470 terug ging en dat daar ook de naam “de Hoogh” in voorkwam.

Via haar dochter heb ik deze stamboom in handen gekregen en had dus een belangrijk begin.
Deze stamboom was gemaakt door Jac. M.C.M. de Hoog uit Minnesota samen met  Sjaak de Hoogh uit Geertruidenberg.
Hier was ruim 40 jaar! aan gewerkt zoals hij schreef.

Echt veel verder kwam ik hiermee echter nog steeds niet, omdat de laatste “de Hoogh” met H erachter dus uit ongeveer 1700 stamde.
Ik kwam pas echt verder na het overlijden van mijn vader, Paulus de Hoogh.

Paulus de Hoogh
Paulus de Hoogh

Mijn vader gooide zelden wat weg, en tussen zijn papieren vond ik de overlijdenskaart van zijn Opa , Petrus de Hoogh welke dus 76 jaar in een la hadden gelegen.

rouwkaart_Petrus
Rouwkaart Petrus de Hoogh
Rouwkaart Clara Maria Blom
Rouwkaart Clara Maria Blom

Ook de rouwkaart  van de echtgenote van Petrus , Clara Maria Blom, had mijn vader bewaard,  en toen had ik aanknopingspunten om verder te gaan zoeken. Ik kwam toen met veel speurwerk in de archieven van Rotterdam en Oudenbosch uiteindelijk terecht bij 2 broers, Petrus en Cornelis de Hoogh, beiden overleden in Oudenbosch.
Hier leek ik op een dood spoor gekomen te zijn omdat ik van hun geen geboorte akte kon vinden en dus ook niet wist wie hun ouders waren.
Echter nadat ik een vraag van Hans den Braber had beantwoord die op zijn website stond vroeg ik hem, eigenlijk meer als grap, of hij niet wist wie de ouders van deze Petrus en Cornelis waren.
Tot mijn grote verbazing kreeg ik een mailtje terug met de ouders van Petrus en Cornelis, beiden geboren in Geertruidenberg.
Hans den Braber had dit deel van de stamboom  op zijn beurt ooit gekregen van Ella Wagemakers-Sanchez uit Oudenbosch.

De ouders van Petrus en Cornelis de Hoogh  namelijk Joannes Jansen de Hooch en Joanna de Jongh kwamen ook voor op de stamboom van Jac. M.C.M. de Hoog en Sjaak de Hoogh zodat ik hiermee de aansluiting van mijn familietak bij het oude geslacht ” de Hoogh ” had gevonden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *